Hållbar livsstil

Uppnå hållbarhet i ditt eget liv

Att tänka på miljön som företagare

Den främsta orsaken till klimatförändringar har sedan 1800-talet varit människan. Detta på grund av förbränningen av fossila bränslen som kol, olja och gas. Denna förbränning genererar utsläpp av växthusgaser som lägger sig som en filt runt jorden. Filten av växthusgaser fångar upp solens värme och höjer temperaturen.

Energi, industri, transport, byggnader, jordbruk och markanvändning är bland de största områden som släpper ut mest växthusgaser. En klimatförändring betyder inte bara varmare temperatur, eftersom jorden är ett system där allt hänger ihop. Ett exempel på det var när det snöade i Texas, USA.

Vad kan ditt företag göra

Företagets utsläpp från maskiner kan påverka miljön men också genom andra handlingar som lätt glöms bort. Många företag ger produkter till sina kunder eller anställda för att visa uppskattning. Detta kan vara allt från pennor, muggar, Powerbanks eller företagskläder. Det är också ett bra sätt att göra reklam för sitt företag. Tillverkningen av dessa produkter kan ha en stor miljöpåverkan när du, till exempel, anlitar ett externt företag. Att anlita extern aktör kan betyda mindre kontroll över tillverkningen. För att vara säker på att produktionen är miljövänlig är det viktigt att välja rätt material och rätt företag.

Företagskläder och produkter

Ett område som påverkar miljön är modeindustrin. Industrin kan stå för så mycket som 10 % av de globala utsläppen av växthusgaser. Mängder av vatten förbrukas varje år för att producera kläder. Därför är det viktigt när det kommer till företagskläder och andra produkter att välja det mest miljövänliga alternativet. Förutom att välja den mest miljövänliga produkten blir du också som företag en positiv förebild för kunden och de andra du arbetar med. Till exempel kan du ge dina anställda en tygkasse som en miljövänlig gåva. Låter detta intressant för ditt företag kan du läsa mer på Axon Profil.

16 Oct 2021